Plecam duminica dimineata din Iasi pe versuri de muzica folk...si dupa cateva nabadai ajungem la Cabana Izvorul Muntelui. Ne echipam si calare pe Lutul Rosu (3h30 pana la cabana Dochia pe punct albastru) navalim in padurea viu colorata de toamna.
Urcam cu spor, fara prea multe pauze, dar intre timp apucam sa "impuscam" cu aparatele foto toata cromatica din padure!
Trecem de marea de nori, ajungem deasupra ei iar in scurt timp vedem cabana Dochia. Intre timp, ajungem la Piatra cu apa (1400 m -care nu mai are apa).Piatra cu Apă reprezintă şi un punct de belvedere important. De la înălţimea ei se vede întreaga panorama a abruptului estic cu Piatra Lată din Ghedeon, Poliţa cu Crini, Ocolaşul Mic şi Detunata, despre care legenda spune că s-a născut din detunătura unui trăsnet care s-a năpustit asupra peretelui de stîncă din care s-a desprins ca o uriaşă aşchie ce se înaltă spre cer. Pe linia orizontului se înşiruie, de la nord la sud, Panaghia, Toaca, cabana Dochia, străjuită de vîrful Lespezi la nord şi Bîtca Ghedeonului la sud, iar, în continuare., Ocolaşul Mare. Spre est se întinde Lacul Izvorul Muntelui ce ne oferă o privelişte deosebit de pitorească.
Repede punem corturile in camping, ca sa ajungem pe Toaca (1904...al doilea ca inaltime din Ceahlau dupa Ocolasu Mare 1907m), sa vedem si un pic de apus.
Cu mic cu mare, cu chiu cu vai, ne pornim intr-acolo si uite asa suntem sus, cu soarele de-un deget! Stam putin pe varf, intunericul isi face simtita prezenta!
Si in gand incep sa fredonez......N-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit
e de-ajuns o mana de prieteni in asfintit
n-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit
e de-ajuns un cantec de-ajuns si putin infinit
Seara ne retragem spre corturi, unde o punem de-o masa calda, ne incalzim cu supe instant si ceaiuri, cartofi copti si ne racorim cu niste bere, iar ca totul sa mearga struna, isi au locul si cantecele binecunoscute de noi!
Noaptea se scurge fara prea mari incidente, iar a doua zi dimineata sarim din corturi pentru a vedea marea alpina...si inca ce mare!!
Strangem incetisor corturile, facem rucsacii si pitic pitic ne indreptam spre Izvorul Muntelui prin Poiana Maicilor (cruce albastra 2-3 ore coboratul). Trecem pe langa Claia lui Miron (un tanc ascutit asemenea unui stog urias), Turnul lui Budu, ajungem in Poiana Maicilor iar de acolo, intr-un hop ajungem inapoi la locul de plecare, primiti cu multa dragoste de catelul de la Parcul National Ceahlau!
Timpul ne permite, si aruncam si un ochi de pe hidrocentrala de la Bicaz, sa mai privim odata toamna si ale ei tablouri!
Plecam impacati cu promisiunea de a revedea Ceahlaul cat de curand!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu